OM OSS

Duvans     

Tibetansk terrier


Karin Ulfsdotter

Duvvägen 1

763 90 Herräng

0708-88 53 04

karin.ulfsdotter@live.se
Duvan är namnet på vår lilla gård, eller snarare torp, som ligger i Roslagen fem mil norr om Norrtälje och drygt sex mil öster om Uppsala. Vi som bor här är jag, Karin Ulfsdotter, min man Bengt och vår utflugna dotter Hilma, för närvarande fem hundar och en katt... Här lever hundarna som fullvärdiga medlemmar av familjen och vi har stor tomt och skogen inpå knuten.

Vi har sedan 2006 haft den äran att ha Tibetansk terrier i familjen. Att det blev just den rasen var lite av en slump... och det är absolut inget någon av oss ångrar! Vi hade börjat prata om att eventuellt skaffa hund. Hilma var mest ivrig, Bengt tveksam och jag hade ju sagt (efter att ha haft katter, höns, hästar, getter, får, hamster, kanin...) att "hund skulle jag då aldrig ha, någon hundmänniska är jag inte!" Men så hälsade vi på hos bekanta i Småland och där hade Bengan, 9 veckor, precis flyttat in... Vi var sålda! En "sån" skulle vi också ha! Efter mycket surfande bland hundsidor i allmänhet och Tibbesidor i synnerhet, hamnade jag så småningom på Xcel's kennel och hos Mia Magnusson i Rimbo... Så kom Hector in i vår familj! Vilken omställning! Vilken fart! Vilken glädje! OCH vilket jobb! Men som sagt - inte en sekund att vi ångrar det! Tvärtom, i mars 2009 for jag ner till Holland och hämtade hem lilla Olga. Senare samma år började jag Svenska Kennelklubbens Hunduppfödarutbildning som bl a innehåller genetik, anatomi och juridik.  2012 fick Olga sin första kull tillsammans med vår Hector och vi sparade den enda tiken, Marta även kallad Minimarta...

Kennel Duvans

Jag som ansvarar för kennel Duvans heter Karin Ulfsdotter och jag har varit intresserad av djur och natur sen jag var barn. Det började med att jag skaffade kaniner, en efter en och hade för avsikt att ha "kaninfarm"... men blev stoppad av mina, något mindre "djurvänliga" föräldrar. Men det tog jag igen i vuxen ålder med uppfödning i liten skala av Islandshästar, Gutefår och Gotlandshöns... och så småningom även Tibetansk terrier. En fantastisk hundras som jag kommer att vara trogen! Jag tycker den är hundarnas motsvarighet till Islandshästen - liten, robust, långhårig, pigg, envis, vänlig, intelligent och egensinnig. Det är något "ursprungligt och otämjbart" över dem... Mycket älskvärda och mycket älskande!

Min strävan i aveln är att föda upp rastypiska, sunda och starka hundar med självsäkerhet, mod och ett glatt och vänligt temperament. En härlig familjemedlem och kamrat!

Det är mycket viktigt för mig att valparna kommer till bra hem där de kan växa upp till glada och trygga hundar och att både hundarna och familjerna trivs med varandra och får ett roligt liv ihop! Därför vill jag att ni besöker oss innan tingning av valp så att vi får lära känna varandra och inte minst att ni får lära känna rasen och mina hundar.

När valpen lämnar Duvan är den minst nio veckor gammal och har haft en lagom stimulerande och kärleksfull tid hos oss med lek och umgänge tillsammans med kullsyskon och de äldre hundarna. Den har åkt bil, träffat främmande människor, barn och tränat på att gå i koppel.

Valpen får med sig ett "startpaket" med bl a mat, filt som luktar mamma och lite råd inför den första tiden i det nya hemmet.

Det är roligt om vi kan ha kontakt med valpköparna och valparna även i framtiden! Kanske vi kan utbyta erfarenheter och ge varandra råd och tips.


Copyright © Karin Ulfsdotter  All Rights Reserved